Kuba

Hasznos információk

Kuba

Általános információk

Beutazás, vízum: Magyar állampolgároknak vízum (turistakártya) és a hazautazás dátumától számítva még 6 hónapig érvényes útlevél szükséges Kubába. Az ügyintézési idő kb.1 hét.

Egészségügyi előírások: a csapvíz iható, kötelező védőoltás nincs. Javasolt védőoltások és bővebb információ: www.utazaselott.hu.

Időeltolódás: - 5 óra Magyarországhoz képest.

Időjárás: Kuba éghajlata szubtropikus. Két évszak váltakozik: az esős nyári évszak (május – október) és a szárazabb téli időszak (november – április). Télen az átlagos hőmérséklet 18 – 27 fok, a páratartalom igen magas.

Hivatalos fizetőeszköz: konvertibilis kubai peso (CUC). 1 EUR = CUC

Varadero

Varadero méltán nemzetközi hírű csodálatos üdülőhely. Hicacos-félszigetén több mint 20 kilométer hosszú puha, fehér homokos strand és a színskála minden kékjét tükröző, csodálatos színekben pompázó tenger várja az ideutazókat. A hőséget a tengerről fúvó lágy szellők teszik elviselhetővé. Számtalan barlang, lagúna található itt. A Matanzas környéki városok hatással vannak a település kulturális életére is. Színvonalas szállodák, kiváló kiszolgálás teszi Varaderot vonzóvá az idelátogató számára. Soha nem feledhető hangulatú hellyé varázsolja a tengerparti zenekarok játéka, a koktélok és egyéb italok, a helyi ételspecialitások.
Repülési idő: kb. 12-16 óra
Időeltolódás: - 6 óra
Érkezési repülőtér: Varadero

Fakultatív programok

Havanna városnézés magyar idegenvezetéssel
Transzfer a reggeli órákban a fővárosba. Havanna régi és modern városrészét bejáró városnézés, mely érinti a főbb nevezetsségeket: a Forradalom teret, a Villanegyedet, a Malecont és az UNESCO által a világörökség részének nyílvánított óvárosi részt, az úgynevezett "Habana Vieja"-t, a Katedrális térrel, a Capitolioval, a Plaza de Armas-szal és Vieja-val. A programból természetesen nem maradhat ki a Havana Club Rum Múzeum felkeresése sem, természetesen kóstolóval. Az ebédet, melyet egy helyi, tipikus kubai étteremben fogyasztunk el, Hemingway kedvenc törzshelyeinek felkeresése követ, ahonnan a világhírű "Mojito" és "Daiquiri" koktélok indultak világhódító útjukra. Visszatérés a varaderoi szállodába a késő délutáni órákban.

Tropicana show
Látogatás a havannai Tropicana Cabaret-be, a világ egyik leghíresebb mulatójába, ahol megtekintjük a rendkívül látványos showt és revüműsort. A kétórás program során élő nagyzenekar előadásában három színpadon, több, mint 150 táncos és énekes produkcióját élvezhetjük lenyűgöző kosztümökben és díszletek között. A program preferált asztalt és bőséges italfogyasztást tartalmaz: személyenként 1/4 üveg "Anejo" rumot, 1 pohár pezsgőt, 1 üdítőt és snackételeket. Visszatérés Varaderoba az éjszakai órákban. Lehetőség van a varaderoi Tropicana show-t is megtekinteni, amelynek műsora jóval szerényebb, mint a havannaié.

Kuba 3 gyöngyszeme magyar idegenvezetéssel
Az egész napos kirándulás során bejárjuk az ország középső és déli részét, egészen a Karib-tengerig, mely során megismerhetjük az ország kultúráját és történelmét. Első állomásunk Santa Clara, ahol megtekinjük a Che Guevara mauzóleumát, majd továbbutazunk Trinidadba, a cukorbárók egykori központjába. A városnézés után ebéd egy helyi étteremben, majd továbbindulás Cienfuegosba, mely az ország egyik leghangulatosabb városa. Városnézés, séta a koloniális épületek között, a Katedrális és a Thomas Terry Színház megtekintése. Visszatérés Varaderoba az esti órákban.

Búvárkodás magyar oktatóval
Merülés Varadero partjainál, ahol lehetőség van roncsmerülésre is. Itt található egy régi kereskedelmi hajó, amely a XIX. százaban süllyedt el, illetve egy valódi orosz harci naszád, melyet 2001-ben süllyesztettek el a búvároknak. Mindkét roncs merülése páratlan élmény kezdőknek és profi búvároknak egyaránt. A merülések hajóról történnek, felszerelés biztosított. A csomag napi két merülést és ebédet tartalmaz.

Delfinekkel fürdés
Fürdés delfinekkel Varadero természetes lagunájában kialakított Delfináriumban. A foglalkozás kis csoportban történik, a kb. 20 perces fürdőzés során a delfinek játszanak, labdáznak, felugranak, puszit adna, húzzák-tolják a résztvevőket, felejthetetlen élményt biztosítva felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt. A fürdést az elmaradhatatlan delfin show megtekintése követi. Extra ajánlat: a fürdés során lehetőség van fényképek és filmfelvétel készíttetésére, ezek költségét a program ára nem tartalmazza, a helyszínen fizetendőek.

Kirándulás Cayo Largora
Egész napos kirándulás repülővel a Karib-tenger egyik eldugott szigetére, Cayo Largora. Az érintetlen tengerpart, az azúrkék víz és a púderhomok miatt a földi paradicsomhoz hasonlítják a szigetet. A program ára tartalmazza a repülőjegyet illetékkel, a transzfert, egy katamarán kirándulást, látogatást az Iguana szigeten, kikötést a Karib-tenger egyik legszebb tengerpartján, ahol svédasztalos ebéd vár ránk korlátlan italfogyasztással, valamint 3-4 óra szabadidő fürdőzésre, napozásra.

« Egzotikus

Nyomtatás