Főoldal Egzotikus Zöld-foki szigetek

Zöld-foki szigetek

Ismertető

Zöld-foki szigetek

A Zöld-foki-szigetek az Atlanti-óceán gyöngyszeme, Afrikától mintegy 450km-re, nyugatra fekszik. Egzotikus, érintetlen, turisták által alig felfedezett terület, ahol mindig meleg és napsütéses klíma és kristálytiszta, néhol smaragdzöld, néhol azúrkék tenger fogadja az ide látogatót. A szigeteket körülölelő Atlanti-óceán különleges világa kék bálnákkal, palackorrú delfinekkel és teknősökkel igazi kuriózum, szélfútta fehér homokos strandjai lenyűgözik a nyaralni vágyókat.

Általános információk

Beutazás, vízum: Magyar állampolgároknak a belépéskor rendelkezniük kell még 6 hónapig érvényes útlevéllel, valamint a beutazáshoz turista vízum szükséges - kb. 25 EUR, melyet mindenki beszerezhet a Zöld-Foki Köztársaság nemzetközi repülőterén (Sal). Külföldi állampolgárok is a megérkezéskor a repülőtéren válthatják ki a vízumot.
Egészségügyi előírások: Az utazáshoz nincs szükség kötelező védőoltásra, de az általános oltások javasoltak, mint a sárgaláz, tetanusz, Hepatitis A, B, stb. A csapvíz nem fogyasztható. Lehetőleg kerüljék az utcán vásárolt zöldségek, gyümölcsök fogyasztását. Hasmenéses megbetegedés előfordulhat, valamint érzékenyebb emberek esetében számolni kell az eltérő klíma okozta megterheléssel. Télen is használni kell magas fényvédő faktorszámú napkrémet, hogy elkerüljék a leégést. Sürgős orvosi ellátás igénye esetén forduljon a szálloda személyzetéhez vagy az idegenvezetőhöz.
Időeltolódás: - 2 óra

Hivatalos pénznem: Zöld-Foki szigeteki Escudo (CVE). Behozatala és kivitele tilos, ezért a dollárt vagy az eurót javasoljuk, amellyel a legtöbb helyen fizethetnek is. Bankautomaták NEM állnak rendelkezésre, a hitelkártyák csak bankokban (kevés számú) használhatóak pénz felvételére.

Fakultatív programok

Sal szigettúra
Fél napos kirándulás Sal szigetén. A sziget az ott található sólelőhelyekről kapta a nevét, amely évszázadokon át a sziget fő bevételi forrása volt. Belseje sík és kietlen, két legfontosabb települése a főváros, Espargos és a turizmus központja, Santa Maria. Utóbbi a sziget déli csücskén, közvetlenül a hófehér homokú tengerparton található. A túra során megtekinthetik Buracona-t, a "mágikus szem"-et is, ezt a különleges természeti képződményt, amely tulajdonképpen egy tengeri láva tó. A kirándulás csúcspontja egy középkori sóbánya megtekintése, amely egy kialudt vulkán kráterében helyezkedik el. Az ár tartalmazza az ebédet egy helyi étteremben (az italok külön fizetendők).

Buggy túra
Fél napos kirándulás keretében, négykerekű homokfutókon száguldozva ismerkedhetnek meg Sal sziget látnivalóival, miközben bebarangolják a homokos partokat.

Hajókirándulás
Romantikus hajókirándulás a part mentén, napozás a fedélzeten, fürdőzés a kristálytiszta vizű Atlanti-óceánban, horgászási lehetőség.

Sao Nicolau repülővel
Ez a repülős kirándulás megismerteti Önöket a Saltól nyugatra eső legközelebbi sziget látnivalóival és kultúrájával. Terrafal partjának fekete strandjai gyógyhatásukról ismertek (a környező strandok homokja pedig nagy mennyiségben tartalmaz jódot). A sziget a sporthorgászok Mekkája is, akik május és október között érkeznek ide, az egyik legnagyobb trófea, a nagy kék kardhal kedvéért. Az ár tartalmazza az ebédet is (az italok külön fizetendők).

Boavista repülővel
A Salhoz legközelebb eső sziget legfontosabb látnivalói a sivatagi táj, mely jellegzetes homokdűnéivel kápráztatja el az ide látogatókat. A sziget természeti körülményeit a Szahara felől érkező forró és száraz szelek határozzák meg, valamint itt található a Zöld-Foki Köztársaság egyik legszebb strandja, a Curralinho. Az ár tartalmazza az ebédet is (az italok külön fizetendők).

Santiago repülővel
Ez a repülős kirándulás megismerteti Önöket a legnagyobb sziget, Santiago természeti és kulturális adottságaival. Santiago a központi sziget, itt él a Zöld-Foki Köztársaság lakosságának több mint fele. Déli részén fekszik a főváros, Praia, melynek belvárosa egy sziklás fennsíkra épült. Praiatól mintegy 10 km-re, nyugatra fekszik Cidade Velha (régi nevén Ribeira Grande), amely a Zöld-Foki Köztársaság legrégebben alapított városa. A Santiago északi-nyugati partján fekvő Tarrafal, a sziget második legnagyobb települése, strandjairól és helyi kézműves iparáról nevezetes. Az ár tartalmazza az ebédet is (az italok külön fizetendők).
Fogo repülővel
A Zöld-Foki-Szigetek vulkáni eredetét legjobban Fogo szigetén figyelhetjük meg, itt található a legmagasabb vulkáni csúcs (2800 m). A sziget fővárosa Sao Filipe, koloniális házai szemet gyönyörködtetőek. Lehetőség van a vulkánra kirándulni, ám a nagy melegben a túra igen megerőltető. Az ár tartalmazza az ebédet is (az italok külön fizetendők).

« Egzotikus

Nyomtatás