Főoldal Körutak EGZOTIKUS körutazások Az azték Mexikó, körutazás üdüléssel Acapulcón

Az azték Mexikó, körutazás üdüléssel Acapulcón

10 nap/8 éjszaka

Körutazásunk Mexikóvárosban indul, ahol az azték birodalom emlékei békésen megférnek egymás mellett a spanyol alkirályság korából származó épületekkel és a modern felhőkarcolókkal.

6 % előfoglalási kedvezmény
Az azték Mexikó, körutazás üdüléssel Acapulcón

6%-os előfoglalási kedvezményaz indulás előtti 90-ik napig!


Időpontok és időtartam: november 15 - 24.(10 nap, 8 éjszaka)

Utazás: menetrend szerinti repülőjárattal Budapest–Mexikóváros–Budapest útvonalon átszállással, Mexikóban légkondicionált autóbusszal.

Elhelyezés: a körutazás alatt középkategóriájú, az üdülés alatt 4 csillagos szállodában, kétágyas szobában (3éjszaka Mexikóváros, 4 éjszaka Acapulco, 1 éjszaka Taxco)

Ellátás: amerikai büféreggeli (felár ellenében félpanziós ellátás, kivétel az első este, amikor a késői megérkezés miatt nincs lehetőség a vacsorára).


Minimum létszám: 10 fő    Az utat idegenvezető kíséri.

Program

1. nap Elutazás Budapestről a menetrend szerint Mexikóvárosba, ahol szállás. Mexikó fővárosa a tengerszint felett több mint 2000 méterrel fekszik, lakosainak száma bőven meghaladja a 20 milliót. A várost Tenochtitlán néven az aztékok alapították 1325 körül. Az azték város maradványai a mai főtér, a Zócaló környékén láthatók. A téren mindig találkozhatunk díszesen felöltözött indiánokkal, akik a démonoktól is megszabadítanak – ha mi is így akarjuk. Megtapasztalhatjuk, hogy békésen él egymás mellett a rangját időközben ismét visszanyert indián kultúra, valamint a spanyol és az ezekből kialakult mexikói kultúra. Szállás Mexikóvárosban.

2. nap Egész napos városnézés: a Művészetek Palotája és a Főposta épületének megtekintése után séta a Zócalon ahol a katedrális és a kormányzósági palota áll. Délután a Chapultepec parkban található Antropológiai Múzeum meglátogatása, ahol többek között azték, maya műkincsek páratlan gyűjteményét őrzik a spanyol hódítás előtti korból. Szállás Mexikóvárosban.

3. nap Egész napos kirándulás Teotihuacanba, a hely „ahol az emberek istenekké válnak”, és ahol Mexikó leghíresebb történelmi emlékei találhatók: a Nap és a Hold piramisok, valamint a Halottak Útja. Virágzása tetőpontján, az első ezredév első felében Teotihuacan volt a Kolumbuszt megelőző idők legnagyobb városa Közép-Amerikában. Útközben Guadalupé, az amerikai kontinens legnagyobb búcsújáró helyének felkeresése, ahol három templom is épült. A legkisebb a legjelentősebb, mert arra a helyre épült ahol Szűz Mária megjelent egy indián fiúnak. Ma ez a templom híres zarándokhely, évente hívők milliói keresik fel. Szállás Mexikóvárosban.

4. nap Utazás Acapulcóba, rövid pihenővel Cuernavacában, az örök tavasz városában, ami a mexikóvárosi hatalmasságok kedvelt pihenőhelye volt. Pompás parkok és kertek, előkelő házak és Cortes – az azték birodalom spanyol meghódítójának – palotája látható e rendezett városban. Megérkezés Acapulcóba, ahol szállás a tengerparton. A Csendes-óceán partján fekvő Acapulco kedvelt üdülőhely, 16 km hosszú homokos stranddal, pálmafákkal övezett sétányokkal, nagy éjszakai élettel, kiváló éttermekkel és a La Quebrada látványos szikláiról ugráló bátor akrobatákkal. Szállás Acapulcóban.

5-8. nap Szabad program Acapulcóban vagy fakultatív kirándulások: félnapos városnézés Acapulcóban. A program során megtekinthető a tengerparti korzó és bevásárló utca, az öböl, valamint a Gyémánt Acapulco városrész a kilátóival, majd sziklaugró show koktélokkal a La Quebrada fokon. Félnapos hajókirándulás az Acapulco-öbölben. Felejthetetlen koktélos hajókázás az öbölben, ahonnan káprázatos rálátás nyílik a város nevezetességeire. Szállás Acapulcóban.

9. nap Utazás Taxcóba, a híres ezüstvárosba, mely gazdagságát a környéken található ezüstbányáknak köszönheti. Taxco a gyarmatosítás korban kiépült hangulatos város, több mint ezer ezüstüzlettel, ahol mindenki talál ízlésének megfelelő ékszereket és dísztárgyakat. A várost kétezer méteres hegyek veszik körbe. Főtere a város legmagasabb pontján található, ahol a csodálatos Santa Prisca templom is áll. Délután városnézés. Szállás Taxcóban.

10. nap A déli órákban elutazás Taxcóból Mexikóvárosba, este hazautazás, átszállással.Megérkezés Budapestre az esti órákban.


A fakultatív kirándulások minimum 10 fő esetén indulnak, és tartalmazzák az autóbuszos közlekedést, a szükséges belépőket és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Részvételi díj:

Ft/fő reggelivel 2 ágyas szoba
Alapágy 359.900
Pótágy 345.000
Egyágyas felár 108.000
Illetékek 145.000
Félpanziós felár 69.000


A részvételi díj tartalmazza:
- utazás repülőgéppel és autóbusszal,
- 8 éjszaka szállás az időpont szerint, a megadott ellátással
- a leírt programok a szükséges belépőkkel,
- betegség-, baleset-, poggyász és útlemondási biztosítás,
- magyar nyelvű idegenvezetés Budapestről.


Külön fizetendő:
- repülőtéri illetékek és díjak,
- helyszíni borravaló
- fakultatív programok:
Acapulco félnapos városnézés  22 000 Ft
Félnapos hajókirándulás az Acapulco-öbölben   23 000 Ft


KÉRJE AKTUÁLIS AJÁNLATUNKAT!!!


CHE

Ajánlatkérés »

« Körutak EGZOTIKUS körutazások

Nyomtatás