Indiai nagykörutazás

14 nap/12 éjszaka

Indiába látogatni, olyan mintha egyszerre több országot bejárnánk. Földrajzi, klimatikus, történelmi és kulturális sokszínűsége garantálja, hogy a látogató bármire is vágyik, azt Indiában megtalálja, egy helyen, az év bármely szakában.

6 % előfoglalási kedvezmény
Indiai nagykörutazás

6%-os előfoglalási kedvezményaz indulás előtti 90-ik napig!


Időpont: 2016. november 3-16.

Időtartam: 14 nap, 12 éjszaka

Utazás: Budapest–Mumbai és Delhi–Budapest útvonalon menetrendszerinti repülőjárattal, átszállással, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal és egy alkalommal belső repülőjárattal

Elhelyezés: helyi négycsillagos szállodákban, kétágyas szobában (2 éjszaka Mumbai, 2 éjszaka Udaipur, 1 éjszaka Jodhpur, 1 éjszaka Pushkar, 2 éjszaka Jaipur, 2 éjszaka Agra, 2 éjszaka Delhi).

Ellátás: félpanzió (második nap reggelitől utolsó nap vacsoráig)


Minimum létszám
: 20 fő

Program

1. nap Elutazás Mumbai-ba (Bombay) a mentrend szerint Budapestről.

2. nap Megérkezés a kora hajnali órákban az indiai szubkontinensre, transzfer a szállodába.
Mumbai az Arab-tenger partjánál fekszik, több mint 13 milliós lakosságával a Föld egyik legnépesebb települése. Rövid pihenés, reggeli majd városnézés Mumbai-ban, az UNESCO Világörökségek megtekintése:  Elefánt Barlang – India legszebb hindu templomegyüttese, hatalmas sziklába vájt műemlék csodás szobrokkal, szentélyekkel. Wales Hercege Múzeum, régi fegyvergyűjteménnyel, szobrokkal, ritka érmékkel és miniatűr festményekkel. India Kapuja – V. György látogatására emelt kapu. A tengerparti városrész és Mani Bhawan, Mahatma Gandhi egykori rezidenciája gazdag gyűjteményű könyvtárral.
Vacsora és szállás Mumbai-ban.

3. nap Reggeli után transzfer a repülőtérre, elutazás belső repülőjárattal Udaipurba, megérkezés után transzfer a szállodához.
Udaipur várost a 16. században alapította Maharana Udai Singh, a királyság központjaként. Három tó partjánál terül el szépséges palotákkal a romantikus hangulatú város kertekkel, templomokkal.
Vacsora és szállás Udaipurban.

4. nap Reggeli, majd városnézés keretében a Városi Palota és Múzeum meglátogatása: a Pichola tó partjánál díszelgő palota korának mesterműve, háromhajós bejárata a kertekbe vezet, a palotában  gazdag mozaik- és üvegdíszítések csodálhatók meg. A következő állomás a Jagdish Templom, mely az indo-indoeurópai építészet nagyszerű alkotása. Program közben hajókázás a Pichola tavon.
Vacsora és szállás Udaipurban.

5. nap Reggeli, majd elutazás Jodhpurba, útközben megállás a Jain Templomnál Ranakpur helységben. A templom alapja majd 15 ezer négyzetméter, termeit összesen 1444 oszlop tartja.
Megérkezés Jodhpurba, a szállodai szobák elfoglalása.
Jodhpur a 15. században  alpított város, kiváló stratégiai pont, melynek virágzó kereskedelmét köszönhette. Vacsora és szállás.

6. nap Reggeli után városnézés Jodhpurban: Mhrangarh Erőd, Jaswant Thada fehér márvánnyal borított épülete, Óratorony, Sadar bazár vibráló  piaca.
Továbbutazás Pushkarba a hinduk szent városába, ahol vacsora és szállás.

7. nap Reggeli után városnézés: a Pushkar-tó a hinduk legszentebb tava, a legenda szerint a tó Brahma istenség kezéből lehullott lótuszvirág szirmából ered. Itt található az egyetlen Brahmának szentelt templom, mely istenség a hinduk szerint a Világ megalkotója. Továbbutazás Jaipurba, a Rózsaszín Városba, mely Rajasthan központja, a 18. században alapította Amber uralkodója. Manapság majd 4 millióan lakják a várost, az üzleti élet fontos központja.
Vacsora és szállás Jaipurban.

8. nap Reggeli után az Anber Erőd meglátogatása: Kali Templom, a Győzelem Terme, Jai Mahal, Jagmandir. Felutazás elefántháton, leutazás dzsippel. A jaipuri városnézés folytatása: Városi Palota (kívülről), Hawa Mahal (Szelek palotája) majd rövid szabadidő.
Vacsora és szállás Jaipurban.

9. nap Reggeli után elutazás Agrába, útközben a hatalmas mogul császár, Akbar erődjének megtekintése: Fatehpur Sikri, mely Agrától 4 km-re található a sivatagban. (Jama Masjid, Salim Chisti sírja, Panch Mahal Palota ).
Továbbutazás Agrába: a város a Yamuna folyó partján terül el, alapításáról a Mahabharata eposzban írnak, és a mogul uralom fővárosa volt a sok évtizeden keresztül.
Vacsora és szállás Agrában.

10. nap Korai reggeli, majd a Taj Mahal meglátogatása napfelkeltében. A légies síremlék a 17. században épült az örök szerelem jelképeként. Továbbutazás az Agra Erődhöz, mely a Yamuna folyó partjánál emelkedik 20 méter magas fallal, majd  látogatás egy márványmanufaktúrában.
Elutazás Sinkandrába, ahol Akbar mauzóleuma található. Vacsora és szállás Agrában.

11. nap Reggeli után elutazás Delhibe, útközben Mathura megtekintése, mely a hindu és krisna hívők szent helye, Krishna istenség szülőhelye. Megérkezés Delhibe az esti órákban.
Delhi – helyi kiejtés szerinti Dilli – a Yamuna folyó partján terül el,  az i.e.  6. század óta folyamatosan lakott város, és a legendák szerinti  Indraprastha székhely része volt Mahabharata idejében. Vacsora és szállás Delhiben.

12. nap Reggeli, majd egésznapos városnézés Delhiben, az óváros és Újdelhi megtekintése. Qutab Minar – a legmagasabb kőtorony Indiában; Humayun sírja; India Kapu – háborús emlékmű;
Elnöki Palota, Parlament, Cunnaught tér, Bangla Sahib Gurudwara; Birla Tneplom, Raj Ghat – Gandhi emlékmű, Vörös Erőd (kívülről); Chandni Chowk ezüstnegyed; Jama Masjid mecset.
Vacsora és szállás Delhiben.

13. nap Reggeli, majd rövid szabadidő. Elutazás Swaminarayan Akshardham-hoz, Újdelhi területén lévő „isteni lakóhelyre, ahol India 10 000 éves kultúrája lélegzetelállító látványban egyesül. Az indiai építészet kifinomultsága, tradíció és időtlen spiritualitás érződik az Akshardhamban, ahol kertek és épületek szépségében gyönyörködhet az utazó.
Visszautazás egy szállodához, ahol egy vagy két szoba áll rendelkezésre fefrissüléshez a csoport részére, majd vacsora. Transzfer a repülőtérre.

14. nap Visszautazás Budapestre a menetrend szerint.


Részvételi díj (Ft/fő):

2 ágyas szobában 389 000 Ft
Repülőtéri illeték és díjak 155 000 Ft
Belépők felára 55 000 Ft
Vízumdíj 20 000 Ft
Egyágyas felár 159 000 Ft


A részvételi díj tartalmazza:
- utazás Budapest-Mumbai/Delhi- Budapest útvonalon
   menetrendszerinti repülőjárattal, átszállással,
- 12 éjszaka szállás a megadott ellátással
-  transzferek és utazás Indián belül légkondicionált autóbusszal, belső repülőjárattal,  

   dzsiputazás Agrában
- érkezéskor és elutazáskor helyi asszisztencia
- utas-, poggyász- és balesetbiztosítás, útlemondási biztosítás.


Külön fizetendő:
- repülőtéri illetékek és díjak, vízumdíj.

- a szükséges belépők,


KÉRJE AKTUÁLIS AJÁNLATUNKJAT!


CHE

Ajánlatkérés »

« Körutak EGZOTIKUS körutazások

Nyomtatás