Főoldal Körutak EGZOTIKUS körutazások Kuba nagy körutazás, üdüléssel Varaderón

Kuba nagy körutazás, üdüléssel Varaderón

14 nap / 12 éjszaka

Kuba legendás szigete nemcsak a szép tengerpartok, a szivar és a rum hazája. Természetesen nem maradhat ki a különleges hangulatú főváros, Havanna sem, ahol a régi amerikai autók forgataga és a megkopott paloták varázsa semmihez sem hasonlítható. A látnivalók sokaságát Varadero méltán híres tengerpartján pihenhetik ki.

6% előfoglalási kedvezmény
Kuba nagy körutazás, üdüléssel Varaderón

6%-os előfoglalási kedvezmény az indulás előtti 90-ik napig!


Időpontok: 2016. október 22-november 4., december 3-16.

Időtartam: 14 nap, 12 éjszaka (3 éj Havanna, 1 éj Trinidad vagy környéke, 1 éj Camagüey, 2 éj Santiago de Cuba, 5 éj Varadero).

Utazás: menetrend szerinti járatokkal Budapest–Havanna–Budapest útvonalon átszállással, belső repülőjárattal Santiago de Cuba–Havanna útvonalon, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal.

Elhelyezés: a körutazás alatt középkategóriájú szállodákban. Varaderón választható három-, négy- vagy ötcsillagos szállodában; kétágyas szobákban.

Ellátás: a körutazás alatt reggeli, vacsora és 5 ebéd, Varaderón all inclusive.


Minimum létszám: 25 fő.      Az utat idegenvezető kíséri.

 

Program

1. nap Elutazás Budapestről átszállással. Délután megérkezés Havannába, vacsora és szállás. Az ötszáz éves település, Kuba fővárosa a karibi szigetvilág egyik legszínesebb és legelevenebb városa, a spanyol gyarmati települések legszebb és legjellegzetesebb példája, óvárosa a Világörökség része. Az 1920-as években, az Egyesült Államok-beli alkoholtilalom idején Havanna az amerikaiak kedvelt nyaralóhelyévé vált, számos éjszakai klub és szerencsebarlang működött a városban, melyeket a forradalom 1959-ben történő győzelme után bezártak, ennek ellenére a mai napig érezhető hatásuk Kubában. A nehéz életkörülmények ellenére a kubaiak életszeretete sosem kopott meg – a zene, a tánc, az életöröm jellemzi a várost. Mindenhol szól a zene, a forró ritmusok, az ötvenes évekből megmaradt színes amerikai autócsodák, a kapuk mellett szivarozó, táncoló nagymamák, bódító színek kápráztatják el a látogatót.

2. nap Ismerkedés az Ó- és Új-Havanna főbb nevezetességeivel: Katedrális tér, La Bodeguita del Medio – a bár ami nemcsak Hemingway, hanem többek között Gabriel García Marquez és Marlene Dietrich kedvenc helye volt Havannában, Plaza de Armas, San Francisco de Asis tér, Mercaderes és Obrapia utcák, Palacio de los Capitanes Generales, Elnöki Palota, Kapitólium, Forradalom tér, Havannai egyetem. Ebéd egy helyi étteremben. Vacsora után fakultatív program: a híres Tropicana Show megtekintése. A Tropicana mulató nagyszabású, látványos előadása kétszáz táncossal: két órás program három színpadon, élőzenekarral. Üdvözlőitallal, ¼ üveg rummal, snackkel, egy pohár kólával. Szállás Havannában.

3. nap Szabadidő Havannában vagy egész napos fakultatív kirándulás ebéddel Pinar del Rio tartományba. Itt termesztik a világ legjobb dohányát a zöldellő ültetvényeken. Látogatás a Világörökség részét képező, festői Viñales-völgyben, egy rumfeldolgozó üzemben és egy szivargyárban. Délután Havanna felfedezése, séta az óvárosban egyéni programként az idegenvezető kiséretében. Vacsora és szállás Havannában.

4. nap Elutazás Cienfuegosba, a „Dél gyöngyébe” a sziget déli részének egyik legszebb gyarmati városkájába. Útközben látogatás egy krokodilfarmon Guamában és a Fiesta Campesina farmon, ahol a sziget növény- és állatvilágát mutatják be, majd hajózás az Aldea Taína indián faluban, ahol a sziget őslakosainak életével ismerkedhetünk meg. A cienfuegosi ebéd után városnézés: Palacio de Valle, José Martí tér a régi Thomas Terry színházzal. Utazás Trinidadba illetve környékére, ahol vacsora és szállás.

5. nap Városnézés a szűk utcácskáival, színes házaival, megkopott fényű palotáival is lenyűgöző látványt nyújtó Trinidadban, amely egykor cukorültetvényeinek köszönhette gazdagságát. A város főbb látnivalóinak – Santísima Trinidad tér, Romantic Museum, Canchanchara bár – megtekintése után ebéd, majd továbbutazás Camagüeybe. Útközben megálló a Manaca Iznaga toronynál, majd panoráma városnézés Sancti Spíritusban. Megérkezés Camagüeybe vagy környékére, ahol vacsora és szállás.

6. nap Városnézés a gyarmati időket idéző Camagüeyben. A San Juan de Dios tér, a katedrális, az Ignacio Agramonte tér és más látnivalók megtekintése. Panoráma városnézés Bayamóban. Továbbutazás Santiago de Cubába, a hegyek és a Karib-tenger közé épült igazi karibi hangulatú városkába, melynek szépsége vetekszik Havannáéval. Színes spanyol-afrikai kultúrája egyedülálló, a rum hazája és a forradalom szülőhelye, Kuba mára világhírű zenei stílusai közül a legtöbb innen származik. Vacsora és szállás.

7. nap Városnézés Santiago de Cubában: a Céspedes park, a Castillo del Morro, a Katedrális és más látnivalók. Ebéd után látogatás El Cobre híres zarándokhelyén. Vacsora és szállás Santiago de Cubában.

8. nap Elutazás belső repülőjárattal a menetrendtől függően Havannába, ahonnan transzfer Varaderóra (a belső repülőjárat menetrendje változó). A félsziget 20 km hosszú képeslapra illő hófehér homokos partszakasszal, parádés naplementéivel és a kristálytiszta tengerével a legnépszerűbb kubai üdülőhely.

9-12. nap Üdülés all inclusive ellátással Varaderón, tengerparti szállodában.

13. nap Transzfer a havannai repülőtérre, elutazás menetrend szerinti járattal Budapestre.

14. nap Megérkezés Budapestre a menetrend szerint.

A kalkulációban szereplő áraink tartalmazzák a 6%-os előfoglalási kedvezményt, mely érvényes az indulás előtti 90-ik napig!
A fakultatív programok minimum 15 fő esetén indulnak, és tartalmazzák az autóbuszos közlekedést, a szükséges belépőket és a magyar nyelvű idegenvezetést.


Részvételi díjak Ft/fő

 
    A részvételi díj tartalmazza:

    - utazás a leírásnak megfelelően repülőgéppel és
      autóbusszal,
    - 12 éjszaka szállás a megadott ellátással,
    - a leírt programok a szükséges belépőkkel,
      magyar idegenvezetés,
    - betegség-, baleset-, poggyász és útlemondási
      biztosítás.

    Külön fizetendő:
    - repülőtéri illetékek és díjak,
    - turistakártya (vízum),
    - kilépési illeték (kb. 25 CUC),
    - ajánlott borravaló 3 EUR/fő/nap.KÉRJE AKTUÁLIS AJÁNLATUNKAT!!!


CHE

Ajánlatkérés »

« Körutak EGZOTIKUS körutazások

Nyomtatás