Albánia

8 nap/7 éj

Butrint - Foinike - Gijokastra - Berat - Elbasan - Tirana - Kruje - Durres - Apollonia - Vlora - Lloegra - Saranda
Albánia

Időpont: 2016. szeptember 21-28.

Részvételi díj: 135 900 Ft/fő   + 32 900 Ft/fő reptéri és üzemanyag illetékek 

7 vacsora felár:
25 900 Ft (kötelező)

Egyágyas felár: 23 800 Ft/fő

Fakultatív programok:   Korfu szigettúra min. 12 főtől 11.900 Ft/fő + Sissi kastély belépő  

Elhelyezés: Albániában 6 éj jó színvonalú 3-4*-os hotelekben, Korfun 1 éj tengerparti 3* szállodában  
Ellátás: 6 bővített kontinentális reggeli és 7 háromfogásos vacsora felárral  

Utazás:
- Aegan Airlines járatával Bp – Korfu – Bp. útvonalon
- a legmodernebb gyorshajóval Korfu város – Saranda kikötő között
- Albániában légkondicionált busszal   

Idegenvezetés:
- magyar idegenvezetés Albániában végig
- emellett helyi idegenvezetők is az alábbi városokban: Butrint, Tirana, Kruje

Tervezett létszám: 20-25 fő
Kiscsoportos felár 12-19 fő: 9 900 Ft

 

Program:

1. nap Saranda
Repülés reggel Korfura.
A reptérről transzfer Korfu városába, vezetett városnézés keretében: velencei óváros, Liston díszsétány, tengerbe nyúló Régi Erőd, Szent Spiridon templom, szabadidő (fak. múzeum látogatás) Kora esti átkompolás az Albán Riviéra gyöngyszemében Sarandába.

2. nap
BUTRINT - FOINIKE - GJIROKASTRA
Albániába érkezvén elsőként felkeressük a világörökségi Butrint: ősi romvárosa az azonos nevű tó és a tenger közötti dombon terül el lenyűgöző körpanorámával. Megtekintjük a római kori valamint bizánci és velencei kor emlékeit egyaránt (színház, alsóváros, bazilika, várerőd, stb.). Rövid megállás az autentikus Foinike-ben, Mesapotam kolostor. Gjirokastra világörökségi műemlékváros telis-tele régi házsorokkal, terekkel (Néprajzi múzeum). Szállás Berat-ban.

3. nap  BERAT - ELBASAN
– Albánia No. 1. műemlékvárosa, melyet az ezer ablak városának is neveznek. Felkeressük a folyó felett magasodó bizánci citadellát; óvárosi séta során megtekinthető a XV. sz. mecset és néhány ortodox templom. Elbasan-ban megtekintjük: középkori vár, St.Maria ortodox templom, Bazar Kapu. Szállás Tiranában.  

4. nap TIRANA - KRUJE - LEZHA
Ismerkedés Albánia fővárosával: gyalogosan és busszal Skander bég szobra, Ethen Bey Mecset, Óratorony, katolikus és ortodox templom, kultúrpalota, kormányzati épületek, Nemzeti Múzeum; Kruja – Albánia egyik fő turista attrakciója ez a hegyi kisváros: helyreállított vár Skander bég múzeummal, régi bazár. Észak-Albánia felé haladva megállás Lezha-ban Skander bég díszes mauzóleumánál. Szállás Shkodra-ban.

5. nap  SHKODRA-SHKODTAI-TÓ - DURRES
Az illírek ősi fővásoa Shkodra; a régi jellegzetes albán favázas házakon és középkori hídon felül megtekintjük a város melletti hegytetőre épült Rozafa várat. (lenyügöző kilátás). Megtekintjük a madárvilágárül nevezets tavat., madármegfigyelés. Az illír alapítású kikötővárosban, Durres-ben felkeressük a római amfiteátrumot a Velencei tornyot. Szállás a tengerparti Durres-ben.


6. nap DURRES - APOLLONIA - VLORA

Reggeli után szabadidő a parti sétányon vagy a híres Régészeti Múzeum megtekintése.
Az ókori Apollónia érdekes romkertje és kolostora rabul ejtik a látogatókat. Az azonos nevű, melyen benyúló tengeröböl partján fekvő Vlora-ban megtekintjük a Függetlenségi emlékművet és a Kanina-várat. Szállás Vlora-ban  

7. nap ALBAN RIVIERA

Déli irányban utazunk vadregényes mediterrán tájon a panoramás úton. Kellemes séta a Llogera N.Parkban majd Ali Pasha váránál. Rövid fürdési lehetőség valamely álomszép strandon. Kávészünet Himara városkában. Este átkompolás vissza Korfura. Szállás Ipsos Beach-en.

8. nap  
Kora reggel transzfer a reptérre utazás haza.


Társítás:
Azon kedves  utasaink részére, akik egyedül jelentkeznek, de nem szándékoznak az egyágyas szoba felárát megfizetni, vállaljuk a társítást két ill. háromágyas elhelyezéssel. Erre vonatkozó igényeket a foglalással egyidejűleg kérjük jelezni!
Amennyiben irodánknak nem áll módjában szobatársat találni, az egyágyas felárat ez esetben NEM KELL FIZETNI. 8 héten belüli jelentkezés esetén a felár nélküli egyágyas elhelyezést nem garantáljuk!


KÉRJE AKTUÁLIS AJÁNLATUNKAT!

UNI

Ajánlatkérés »

« Körutak Körutazások repülővel-autóbusszal

Nyomtatás