Ciprusi barangolások

8 nap/7 éj

Hirotika - Nicosia - Limassol - Kourion - Paphos - Agia Napa - Troodos-hegység - Kakopetria - Kyrenia - Bellapais
Ciprusi barangolások

Időpontok, részvételi díjak:

Ft/fő
félpanzióval

Hotel Mariandy**+ Hotel Henipa ***+
2016.09.20-09.27. - 189.900
2016.10.04-10.11. 169.900 169.900

.
Repülőtéri illeték: 35.800 Ft/fő
Fakultatív programok:

  • Hajókirándulás (Cape Greco) az ára a helyszíni tájékoztatás szerintl, függ a hajó tipusától, programtól
  • Észak-Ciprus + Nicosia: kb. 75 €

Az ár tartalmazza:
- repülőjegyet,
- 7 éj szállást reggelivel és vacsorával,
- reptéri transzfereket,

- feltüntetett három,  autóbuszos kirándulást helyi magyar idegenvezetéssel, belépőkkel,
- magyar asszisztenciát a reptéren és a szállodában.
Szállás:
1.) Hotel Mariandy **+ Családias jellegű, barátságos, szép hotel Larnaca üdülőzónájában, villanegyed által körülvéve, a parttól csak 200 m-re 

2.) Hotel Henipa***+ Pálmás kert közepén, ízléses, erkélyes szobákban, medence napozóterasszal, a parttól csak 150 méterre, Larnaca déli részén

Ellátás:  félpanzó  büféreggelivel, büfévacsorával
Utazás:

  • Wizzair menetrendszerinti járattal
    Tervezett menetrend:
    BUD 16:30-20:20 LCA Utastalálkozó: 14:30 2/B terminál ÉRKEZÉSI szint
    LCA 20:55 - 22:55 BUD
  • Cipruson légkondicionál, komfortos busszal. Megjegyzés: a programok sorrendje felcserélődhet.

Poggyászinfó: Az ár tartalmaz egy fedélzetre felvihető utazótáskát 10 kg-ig (56 x 45 x 25 cm) Fizetendő feladható bőrönd igény szerin.


Program:


1. nap: elutazás Larnaca reptérre. Szállás elfoglalása után pihenés a tengerparton, szabadidő.  

2. nap: Larnaca-Lefkara Félnapos kirándulásunk délután indul, hogy a délelőttöt mindenki strandolással, fürdőzéssel, pihenéssel tudja tölteni. Larnacában megnézzük az 1112 éves Szt. Lázár templomot, sétálunk egyet a Promenádon, majd a Sóstó felé vesszük az irányt és megtekintjük a híres búcsújáró-helyet, a Hala Szultán Tekkét. Ezután a Kiti nevű falucskában csodaszép másfél ezer éves templommal, a «Panagia Angeloktiszti»-vel ismerkedünk meg, majd Lefkarába buszozunk. Itt megcsodálhatjuk a helyi asszonyok gyönyörű hímzéseit és az ezüstkovács férjeik által készített remek ékszereket, használati tárgyakat. Igény esetén a teveparkot is meglátogatjuk (a tevegelés egyénilegfizetendő!).  

3. nap: Szabadidő Strandolási lehetőség.  

4. nap: Limassol – Courium – Afrodité sziklája – Paphos Korai reggeli után Limassolba indulunk, ahol sétálunk egyet a bűbájos óvárosban. Ezután a Courium nevű ókori görög városállam maradványt látogatjuk meg, majd fényképezés, fürdőzés következik Afrodité Istennő születési helyén. Paphosba érkezve meglátogatjuk a Dionűszosz-házat a csodaszép mozaikokkal, a Szt. Páloszlopotés a Szt. Szolomoni barlangtemplomot. Ugyanitt szabadidő ebéd/vásárlási lehetőség.  

 

5. nap: Hajókirándulás (fakultatív) A kirándulóhajó az agia napai kikötőből indul, megkerüli Európa legdélkeletibb csücskét a „Görög-fok”-ot, majd több csodaszép öbölnél is kiköt, ahol fürdőzési, fényképezési lehetőséget kapnak az utasok. A hajóról pár km távolságból lehet látni a „halott várost” Famagustát is . Az ár tartalmazza a hajón szervírozott meleg ebédet!  

6. nap: TROODOS HEGYSÉG – KYKKO MONOSTOR Korai reggeli után indulunk Nicosia külső kerületeinek érintésével az egzotikus Troodos-hegyláncra. Első megállóhelyünk Kakopetria falucska, melynek ódon középkori báját kényelmes séta közben élvezhetjük. Ugyanitt meglátogatjuk az ezeréves Szt. Miklós templomot (UNESCO-Világörökség). Ezután a Kykko-monostorhoz buszozunk, ami csodálatos gazdagságával kápráztat el bennünket. Megtekintjük Makariosz érsek-elnök sírját is. Szabadidő és ebédelési lehetőség, majd gyönyörű fenyőerdők övezte úton Lania falucskába érkezünk, ahol elkészíthetjük tipikus mediterrán hegyi-falus felvételeinket a falu bűbájos házairól, utcáiról.  

7. nap: KÖRUTAZÁS A TÖRÖK RÉSZRE ÉS A FŐVÁROSBA (fakultatív) Korai reggeli után indulás Nicosiába. Az óváros megtekintése után rövid szabadidő, majd átkelünk a török Nicosiába és folytatjuk a fővárossal való ismerkedést az 1572-ben épült csodaszép fogadóval, az AgiaSofia templommal, a piaccal és a bazárral. Szabadidő, majd Kyrenia városkába buszozunk, amit a nagy utazók méltán neveznek a Földközi-tenger gyöngyszemének. Megnézzük az ezeréves erődben a hajómúzeumot, ami a világ legrégibb (i.e.IV.sz-i) víz alatt talált fahajóját rejti magában. Szabadidő sétára, ebédelésre, majd a meseszép Bella Pais falu felé vesszük az irányt, ahol 8 évszázados kora-gótikus apátságban gyönyörködhetünk és megszemlélhetjük a Lawrence Durell által oly sokszor emlegetett semmittevés fáját. Ezután Famagustába utazunk, ahol a középkori óváros páratlan gótikus és velencei épületeit fényképezhetjük le. (a Szt. Miklós Katedrális, a velencei városfal az Othello toronnyal) Kirándulásunkat szomorú nevezetességgel zárjuk: a „halott város” megtekintésével.  

8. nap: a menetrendtől függően utazás Bp.-re

 

 KÉRJE AKTUÁLIS AJÁNLATUNKAT!

UNI

Ajánlatkérés »

« Körutak Körutazások repülővel-autóbusszal

Nyomtatás