Izland

6 nap/5 éj

Reykjavik-Reykholt-Hraunfossar-Barnafoss-Thingvellir-Kerid-Gullfoss-Hjalparfoss-Landmannalaugar-Nupsstadur-Skaftafell Nemzeti Park-Dyrholaey-Skogar-Skogafoss-Seltún-Graenavatn-tó-Kleifarvatn-tó
Izland

Földünknek egy egészen különleges és vadregényes szigetországába invitáljuk Önt. Az extrém szépségű természeti látnivalók (krátertavak, vízesések, vulkánok stb.) és geológiai jelenségek (gejzír, fumarólák, hőforrások) mellett kulturális értékeket is felfedezünk, és mindemellett kisebb gyalogtúrákra is sor kerül. A sokszorosan bejárt útvonallal is garantáljuk, hogy a 8 nap alatt a lehető legtöbbet fogják látni Izlandon!

 

Időpontok:  júl. 05-11;  aug.11-17.

Részvételi díj:  
279.900 Ft

Elhelyezés:
 • 5 éj jó színvonalú vendégházak (guest/farm house) zuh/WC a folyosón
      Ebből:
 • 3 éj Reykjavik abszolút központjában,  ahonnan a belváros sétával bejárható
 • 2 éj Belső-Izland vulkanikus vidékén

Utazás:

 • Budapest-Berlin-Reykjavik útvonalon Air Berlin repülőjárattal
 • Izlandon helyi komfortos busszal
 • Unitravel idegenvezetője az út során végig
 • Tervezett menetrend:
  AIR BERLIN járata: 23 kg feladható bőrönd és 8 kg kézipoggyász
  ODA: BUD 19:05-TXL 20:30, TXL 22:35 - KEF 00:10
  VISSZA: KEF 01:00 TXL-06:25; TXL 08:35- BUD 10:00

Figyelem:
 • a látogatott nevezetességek mellett önkiszolgáló éttermek találhatók, a fő- ill. snack étkezéseket itt javasoljuk.
 • a szálláshelyek konyhával és főzési lehetőséggel rendelkeznek!

Ellátás:
 • 5 bőséges skandináv büféreggeli
 • 2 fak. vacsora(19.900 Ft/fő)
Program:

1.nap: Utazás – Reykjavik
Repülés Budapestről Berlinbe majd Reykjavikba. Érkezés a késő esti órákban. Szállás elfoglalása este Reykjavikban (2 éj).

2. nap: BELSŐ IZLAND EXTRÉM TÁJAIN Megállás egy hőforrásnál, melynek vízével paradicsomot termesztenek. Reykhold: templom és kiállítás (fakultatív) a viking múltról. E nap fénypontja lehet a vízesésrendszer; Hraunfossar lágy játékossága (lávaréseken át, mint ezernyi kis csapból ömlik a víz a folyóba) mellett a Barnafoss brutális ereje (sziklakanyonban vadul dübörgő zuhatag) érdekes kontrasztot mutat. Holdbéli tájakon járva megközelítjük a Langjökull hatalmas jégcsapjait, majd a már szelídebb Thingvellirt keressük fel, ahol megtekintjük a világ első parlamentjét, mely a Világörökség része; miközben az Atlanti-hátságon sétálunk, ahol szinte egyik lábunk az amerikai, másik az európai kontinensen van; kilátás a Thingvellir-tóra.

3. nap: Barangolás a GEJZÍREK és VÍZESÉSEK vidékén Kerid – zöldesen csillogó mély vulkáni krátertó; megtekintjük Skalholt templomát, mely ősi püspöki székhely; Geysir – a számos forró gőz és vízkitörés közepette itt élvezhetjük a Strokkur-gejzír játékát a kb. 10 percenként kitörő, 35 m magas forró vízoszlop különleges látványt nyújt. Gullfoss – Izland legnagyobb vízhozamú, irdatlan erejű kétlépcsős vízesése; jól kiépített teraszokról , közelről szemlélhetjük a természet e különleges alkotását. A Pjörsa folyó völgyében haladva érkezünk meg a Hjalparfoss kétágú vízeséséhez, végül holdbéli tájon haladva jutunk el a Gjain zuhatagokhoz, mely egy mesebeli oázis ezen a tájon. Szállás a vad magasföldi tájon található vendégfogadóban. (2 éj)

4. nap: Csúcs egzotikus túra IZLAND VULKANIKUS TÁJAIN Különleges vulkanikus vidéken haladunk folyókon át, festői tavak partján. Feljutunk a vadregényes Ljotipollur krátertó peremére, ahonnan pompás kilátás tárul az utazó szeme elé, Landmannalaugar – Izland Nr.1 természeti értékeit felvonultató kirándulóhelye. Gyalogtúrát teszünk a színes (sárgás-vöröses, zöld) riolit hegyláncok által körbezárt fekete lávafolyamon egészen az aktív utóvulkáni működés színhelyéig (kénes gázok, színeződések). A túrát követően fürdőzés a feltörő forró víz és hegyi folyók által „kikevert” 30-50 C –os természetes szabadtéri medencében.

5. nap: Dél Izland természeti csodái Megtekintjük a heves kitöréseiről nevezetes Eyjafjallajökull vulkán látogatóközpontját (kiállítás).Vadregényes tájon érjük el újra az óceánpartot. Reynisfjall kilátóhely magas sziklaszirtről, egyben madárkolóniák fészkelő helye. Dyrholaey –különleges formációkból álló vad sziklavilág az óceán partján. Skogar – ahol természet és kultúra ötvöződik: a festői Skogafoss vízesés minden szintje bejárható, beleértve a vízesés feletti zuhatagos folyószakaszt is. Seljalandfoss vízesés, ahol a fátyolszerűen leömlő vízfüggönyt körbe lehet járni, minden irányból fotózható.

6.nap: Reyjkavaik – Reykjanes-félsziget D.e. ismerkedés az izlandi főváros nevezetességeivel és hangulatával (parlament, katedrális, óvárosi terek, Tjörn-tó). Du. felkeressünk újabb geotermikus területeket. Seltún – iszapfortyogókat és  vegyi anyagoktól elszíneződött köveket közvetlenül közelről láthatjuk. Megállások a türkizzöld Graenavatn-tó, majd a vulkanikus tájba illeszkedő Kleifarvatn-tó partján. Fak. fürdés a Kék-Lagúnában!  Kora este transzfer a reptérre; Éjfél után utazás haza átszállással.

7. nap: utazás, érkezés a délelőtti órákban Budapestre.
 
Társítás:
Azon kedves  utasaink részére, akik egyedül jelentkeznek, de nem szándékoznak az egyágyas szoba felárát megfizetni, vállaljuk a társítást - kivéve egzotikus utak - két ill. háromágyas elhelyezéssel. Erre vonatkozó igényeket a foglalással egyidejűleg kérjük jelezni!
Amennyiben irodánknak nem áll módjában szobatársat találni, az egyágyas felárat ez esetben NEM KELL FIZETNI. 8 héten belüli jelentkezés esetén a felár nélküli egyágyas elhelyezést nem garantáljuk!

KÉRJE AKTUÁLIS AJÁNLATUNKAT!!
 UNI

Ajánlatkérés »

« Körutak Körutazások repülővel-autóbusszal

Nyomtatás