Szicília csúcspontjai

8 nap/7 éj

Taormia-Siracusa-Catania-Etna-Stromboli-Panarea-Messina-Tindari-Savoca-Forza D'Agro-Noto-Fontane Bianche
Szicília csúcspontjai

Időpontok, részvételi díjak (Ft/fő)

2016.08.27-09.03. 179 900 Ft
2016.09.10-09.17. 179 900 Ft
2016.09.24-10.01. 173 900 Ft

Repülőtéri illeték + egyéb illetékek: 34.800 Ft/fő
Transzfer költség:
Útlemondási biztosítás:

Elhelyezés: 7 éj 3* tengerparti vagy tengerparthoz közeli szállodában Giardini Naxos üdülővárosba, kétágyas fürdőszobás szobákban.
  • Hotel Alexander - az 5 fakultatív vacsora csak ebben a hotelben igénylehető!
  • Hotel Kassiopea - reggelis ellátás

Egyágyas felár:
59 900 Ft/fő

Ellátás:
reggeli, 
5 fakultatív háromfogásos vacsora: 21 900 Ft

Utazás: repülővel, Wizzair járattal, szombati indulás
JELENLEGI MENETREND (változhat)
W6 2353 BUD-CTA 14:20 - 16:25
W6 2354 CTA-BUD 17:00 - 19:05

Baba repjegy (0-2 éves korig): 15.000 Ft

POGGYÁSZ INFO:
Az ár tartalmaz fejenként 1 db feladható 23 kg-os bőröndöt és1 db kisméretű fedélzetre vihető kézipoggyászt. (42 x 32 x 25 cm)

A belépők külön fizetendők a helyszínen kb. 60 Euro.

Program:
1. nap: Repülés délután Catania-ba. Transzfer Giardini Naxosba, a Taormina alatti csodás üdülővárosba. Este szabadidő.

2. nap: TAORMINA (félnapos; egyénileg) SIRACUSA (fak. félnapos)

Taormina 120 m magas sziklateraszon emelkedik, gyönyörű fekvéssel. Egy kinyúló 124 m magas földnyelven található a híres görög színház. Majd barangolás Taormina városában. (Fak.) Délután látogatás a szigetre épült óvárosba (Arethusa – forrás, székesegyház, stb.) Majd a régészeti parkban tanulmányozzuk az ókori görög és római korok dicső emlékeit (színház, amfiteátrum, Dionysos füle, Hieron – oltár stb.

3. nap: CATANIA-ETNA (egésznapos; árban)


Reggeli órákban indulás Cataniaba, kezdve a mediterrán nyüzsgő piac megismerésével, majd a belvárosban a Via Etna barokk palotáit valamint a híres elefántos dísz kutat csodálhatjuk meg. Délután Európa legnagyobb, máig működő vulkánjának oldalában utazunk lávafolyamokon keresztül. Megtekinthetjük, és körbejárjuk a Szilveszter krátereket. Fak. Lehetőség: kabinos felvonóval 2500 m-ig, majd tovább utazni dzsippel 3000 m-ig a központi kráterek aljáig.

4. nap: STROMBOLI-PANAREA (fak. egésznapos)

Reggeli után indulás Milazzo kikötőjébe, majd onnan csodás kompút Panarea szigetre. Itt megcsodáljuk az ősi falut és az elbűvölő környezetet. Tovább hajózás Stromboli szigetre, ahol Európa legaktivabb vulkánja található. Körbe hajózva a szigetet, megtekintve a mesés sziklás kis barlangokat és a festői Ginostra falut. Fakulttív szabadidő a szigeten. Egy könnyű helyi vacsora, hajóról megcsodáljuk a páratlan vulkánkitöréseket és vissza utazás a szállásra.

5. nap: MESSINA-TINDARI (egésznapos; árban)

A sziget északkeleti részén fekvő Messina város megismerése, a kikötőtől kezdve a modern déli színjátékig. (Dóm, XII.századi templom, Orione szökőkutak a XV.századból, a világ legnagyobb csillagászati órája). Délután a Tindari városa, amit II. Dionüszosz alapított. Ókori városfal, görög színház, illetve a Tinadri kegyhely meglátogatása.

6. nap: SAVOCA és FORZA D´AGRO (fak. fél napos)

F.F. Coppola Forza d´ Agro és Savoca nevű településeken forgatta a 4 Oscar díjjal jutalmazott filmjét, a "Keresztapát". Ha valaki szeretne igazán hamisítatlan szicíliai falvakba eljutni, akkor feltétlenül érdemes fél napot áldozni erre a két településre. Savoca háromszáz méter magasan fekszik a tengerszint felett. Egy hatalmas, kettéhasadt sziklára épült, a valamikor selyemvásárairól híres település.

7. nap: NOTO-FONTANE BIANCHE (egésznapos; árban)

Noto a sziget délkeleti részén fekszik, és méltán nevezik Szicília barokk fővárosának. A XVII. században teljesen újjáépítették, így a mai napig megőrizte késő barokk építészeti jellegét. A városban 35 gyönyörű templommal büszkélkedhet. újjáépített Noto legnagyobb kiterjedésű területén templomok, paloták, terek és lépcsők kaptak helyet. Innen kb. 20 perc múlva megérkezünk Szicília legcsodálatosabb fehér homokos tengerpartjára, szabadidő fürdőzésre.  

8. nap: Reggeli után szabadprogram, majd kora délutáni órákban haza utazás.

KÉRJE AKTUÁLIS TÁJÉKOZTATÓNKAT!
UNI

Ajánlatkérés »

« Körutak Körutazások repülővel-autóbusszal

Nyomtatás