Főoldal Körutak Körutazások repülővel-autóbusszal Portugália, klasszikus körutazás

Portugália, klasszikus körutazás

8 nap/7 éj ill. 7 nap/6 éj

Portugália, az egykori gyarmatbirodalom tájaival és kultúrájával lebilincseli látogatóit. Egész évben napsütésben fürdik, mediterrán klímája mindig kellemes. Az ország belseje sokak előtt rejtve marad, pedig itt is számtalan vár, kolostor és palota tanúskodik mozgalmas történelméről.

6 % előfoglalási kedvezmény
Portugália, klasszikus körutazás

6 % előfoglalási kedvezmény az indulás előtt 90-ik napig.


Időpont: 2016. augusztus 22-29., október 24-30.

Időtartam: 8 nap, 7 éjszaka, ill. októberben 7 nap / 6 éjszaka (2 éj Lisszabon, 1 éj Fatima, 2 éj Portó, 2 éj illetve októberben 1 éj Lisszabon környéki óceánpart).

Utazás: Budapest-Bécs-Budapest útvonalon  transzfer autóbusszal és utazás menetrend szerinti repülőjárattal Bécs-Lisszabon - Bécs útvonalon .A körutazás alatt légkondicionált autóbusszal

Elhelyezés: helyi három- és négycsillagos szállodákban, kétágyas szobákban.

Ellátás: reggeli, felár ellenében menüs vacsora.

Minimum létszám: 20 fő (a fakultatív programokra 15 fő).

 

Az utat  idegenvezető kíséri.

Program

1. nap Elutazás repülővel Lisszabonba a kora reggeli órákban. Portugália Európa legnyugatibb országa, az Atlanti-óceán partján fekszik. A portugálok révén ismerjük a cukornádat és a teát, a portugálok hoztak először porcelánt Kínából. Az óceánok első igazi urai, akik a középkori Európát modernizálták felfedezéseikkel. Lisszabon a Tejo torkolatában, a folyó jobb partján található. A történelmi városnegyedek a város hét dombjára épültek. Érkezés után fél napos városnézés Lisszabonban: a középkori Szent György vár, a híres Alfama negyed, ami Lisszabon középkori negyede sok színes csempével borított házzal; a festői Belém Torony (kívülről), ahonnan a nagy földrajzi felfedezések korában a portugál hajósok indultak; a Felfedezők Emlékműve, majd az UNESCO Világörökség részét képező, gazdagon díszített Szent Jeromos Kolostor megtekintése (a belépő a kerengőbe a helyszínen fizetendő). Délután szabadidő. Szállás Lisszabonban.

 

2. nap Reggeli a szállodában, majd szabad program Lisszabonban. Fakultatív programlehetőség: Queluz-Sintra-Cabo da Roca egésznapos autóbuszos kirándulás. Látogatás a főként rokokó stílusjegyeket viselő queluzi Királyi Palotában. Az elegáns kert és díszes szobrai a 18. század hangulatát idézik. Továbbutazás Sintrába, a romantikus kis városkába, amely Lord Byront is megihlette hangulatával. Séta, majd a 15. századi Királyi Palota megtekintése. Ezután látogatás a festői szépségű Cabo da Rocához, Európa legnyugatibb pontjához, „ahol a szárazföld véget ér, s kezdődik a tenger” .Visszautazás a tengerpart mentén, szállás Lisszabonban.

 

3. nap Reggeli a szállodában. Elutazás autóbusszal Obidosba, a hangulatos, dombtetőre épült,falakkal védett kis faluba, amelyet hófehér házai tesznek jellegzetessé. Rövid séta után továbbutazás Nazaréba, a bájos halászfaluba, ahol rövid szabadidő, majd Batalhába, ahol a Világörökség részét képező kolostor megtekintése. A kolostor Portugália egyik építészeti remeke, kápolnájában lett eltemetve Tengerész Henrik a híres felfedező. Délután megérkezés Fatimába, ahol a búcsújáróhely megtekintése a katedrálissal. A katedrális arra a helyre épült, ahol 1917. május 13-án – a katolikus egyház által elfogadott álláspont szerint – a Szűzanya megjelent három pásztorgyereknek. Szállás Fatimában.

 

4. nap Reggeli után továbbutazás Portóba, ahol informatív városnézés. Porto a Duoro folyó mentén épült város borospincéivel, a Ribeira negyed színes cserepű házaival és az Eiffel tervezte kétszintes híddal az ország egyik legérdekesebb hangulatú kikötővárosa. Az ízletes portói bor kóstolására is nyílik alkalom egy borospincében. A portói erős, karakteres desszertbor és mindig cuvée – a legtöbbször különböző évjáratok keveréke. A standard portói bort jellemzően három évig érlelik húszezer literes vagy még nagyobb fahordókban, hogy gyümölcsös jellegét megőrizze. Szállás Portóban.

 

5. nap Reggeli a szállodában, majd egésznapos kirándulás Braga-Guimares útvonalon. Látogatás Bragába, amely a római időkben Galícia központja volt, ma tartományi székhely. A történelmi városrész és a bragai katedrális megtekintése a Jó Jézus Búcsújáró templommal. Továbbutazás Guimarães városába, Portugália bölcsőjébe, mely 2012-ben Európa kulturális fővárosa volt. Gyalogos városnézés: óváros, vár, Braganza hercegi palota (kívülről), majd visszautazás Portóba. Szállás Portóban.

 

6. nap Reggeli után elutazás Coimbrába, Európa egyik legrégibb egyetemi városába, amely a 12. században az ország és a királyság központja volt. Városnézés keretében séta a Katedrálishoz, majd a híres Egyetemi Könyvtár megtekintése (kívülről). Továbbutazás Tomarba, a templomok városába, ahol a Krisztus-rendi kolostort látogatják meg. Utazás a Lisszabon környéki óceánpartra, ahol szállás.


7. nap Szabadidő vagy egész napos fakultatív program: modern Lisszabon és Costa Azul borkóstolóval. A program a Tejo folyó partján álló Megváltó Krisztus szobrának megtekintésével indul. A szobor készítőit a Rio de Janeiróban található Krisztus szobor ihlette, a kilátóból csodálatos a város látványa. Továbbutazás Azeitaóba, ahol az egyik neves pincészetben megkóstolhatják a borvidék híres muskotályát. Látogatás Sesimbrába, a festői halászfaluba, rövid szabadidő, majd Setúbalba, ahol rövid sétára, vásárlásra nyílik lehetőség. Majd a 17 km hosszú Vasco da Gama hídon át visszaérkezés Lisszabonba, és a modern városrész, a futurisztikus „Expo 98” felfedezése. Látogatás Európa legnagyobb ócenáriumába, ahol megismerkedhetnek a változatos tengeri élővilággal.

Az októberben induló programoknál reggeli után transzfer a repülőtérre, visszautazás Budapestre a leírtak szerint.

8. nap Transzfer a repülőtérre, visszautazás Budapestre Megérkezés Budapestre a menetrend szerint.

Részvételi díj (Ft/fő/reggelivel) augusztus október
2 ágyas szobában 239.000 219.000
Egyágyas felár 69 000 Ft 69 000 Ft
Gyermekár (2-12 éves) 169 000 Ft 159 000 Ft
Repülőtéri illeték és díjak 64 000 Ft 64 000 Ft
Félpanziós felár 46 000 Ft 46 000 Ft
Belépők díja (kötelező) 16 000 Ft 16 000 Ft
 

A részvételi díj tartalmazza
- utazás a leírt útvonalon menetrendszerinti repülőjárattal
- transzferek Portugáliában légkondicionált autóbusszal
- a leírt programok helyi idegenvezetővel
- a megadott éjszaka szállá
- magyar nyelvű idegenvezetés Budapestről
- utas-, poggyász- és balesetbiztosítás
- útlemondási biztosítás.
- A Budapestről induló autóbuszos transzfer csak a járat utasai részére, privát transzferként működik.

 
Külön fizetendő
-
repülőtéri illetékek és díjak
- belépők díja (Szt. György kastély, Batalha Kolostor, Braga Katedrális, Guimares Palota,
  Tomar Krisztus-rendi kolostor, Coimbra St. Clara Nova)
- félpanziós felár,
-  ajánlott borravaló helyszíni fizetéssel 3 EUR/fő/nap.
- fakultatív programok

Queluz egésznapos kirándulás 32 000 Ft
Costa Azul kirándulás 33 000 Ft


KÉRJE AKTUÁLIS AJÁNLATUNKAT!


CHE

Ajánlatkérés »

« Körutak Körutazások repülővel-autóbusszal

Nyomtatás