Albena

Rövid tájékoztató

Albena

A Várnától mindössze 35 km-re fekvő Albena a bolgár tengerpart egyik legigényesebb és legkedveltebb üdülőközpontja. A 150 m széles és 6 km hosszú gondozott strand, az aranyszínű homokos tengerpart, és a lassan mélyülő tengerfenék, valamint a kellemes nyári hőmérséklet ideális fürdőhelyé varázsolják, ahol minden korosztály, kicsi és nagy jól érzi magát. A felsoroltak miatt Albena üdülőközpontot gyermekes családoknak különösen ajánljuk.
Albena üdülőközpontban a személygépkocsik parkolása kb. 5 Leva/hét/szgk. a szállóvendégek részére, ezt a heti bérletet a szállodák recepcióján válthatják ki.
Érdemes ellátogatni Várnába, Albena buszpályaudvaráról menetrendszerinti buszjáratok közlekednek, melyeknek ára kb. 5 Leva egy irányba, valamint iránytaxikkal is megközelíthető.
A távolabb fekvő all inclusive szálláshelyektől a Fekete-tenger partja kb. 10-15 perc gyalogút, a könnyebb és gyorsabb lejutás érdekében ingyenes buszjáratot vehetnek igénybe. Albena területén belül „dotto kisvonatok” közlekednek, melyek kb. 2 Leva/út áron vehetők igénybe.
Albena déli részén található a Baltata Nemzeti Park, melyet akár csónakázva is megtekinthetünk a Hotel Gergananál lévő stégről indulva.
Albena üdülőhelyen lehetőség van tenisz, illetve röplabdapálya bérlésre, lovaglásra, wellnessközpont használatára /Hotel Dobrudja/, varieté műsorok és hüllőpark megtekintésére, gépkocsi, kerékpárkölcsönzésre.
Albena üdülőközpontban utasaink a bolgár konyhán kívül sok különféle (kubai – Havanna étterem, mexikói – TexMex étterem, olasz – T’ amo étterem, reformkonyha - Zöldalma étterem stb.) étterem kínálatából választhatnak. Bárok és éttermek nyitvatartása hosszabbított. Szórakozásra ajánljuk a Gorskije Tzar nevű szórakozóhelyet.
Kellemes kirándulás ellátogatni az Albenától kb. 10 km-re lévő Balcsikba, ahová akár kerékpárral is eljuthatunk a főút mellett haladó kerékpárúton, valamint motorcsónakkal Albena strandjáról. Itt található Mária román királyné palotája, valamint gyönyörű, vízesésekkel tarkított botanikus kertje. A hangulatos belvárosában kedvező éttermi árak várják az idelátogatókat.

Albena üdülőközpontban a strandon a nyugágy és a napernyő ingyenes!
2010-től bármely Albena üdülőközpontban lévő szálloda esetén a szabad eszközök függvényében szobánként egy napernyő és két nyugágy ingyenesen jár a strandon.

« Üdülések Bulgária

Nyomtatás