Korfu

Rövid leírás

Korfu

Korfu – a „Jón tenger kertje“, már több évtizede a közkedvelt úti célok közé tartozik.

Korfu – hasonlóan más görög szigethez – évszázadok alatt több uralom alá tartozott, ám talán mégis a velenceiek hagyták itt leginkább kezük nyomát. Kerkyra (Korfu) fővárosban sétálva olyan érzésük támadhat, mintha az igazi Velencében lennének – már csak a víz, a hidak és a gondolák hiányoznak. Az óváros eredeti labirintusát, a Cambiellot, sikátorok képezik, melyek helyenként annyira keskenyek, hogy két ember nem tud elhaladni egymás mellett. Az impozáns velencei házak egymással szemben állva mintha a ruhaszárító kötelekkel lennének összekötve. A városban az angol uralom több jele is megtalálható – különböző emlékművek, szobrok, valamint a krikett pálya az Espalanada sétányon, ahol a mai napig is tartanak mérkőzéseket. A várost két erőd őrzi – a régi erőd fontos emléke annak a dicsőségnek, hogy Korfu falain a törököknek nem sikerült átjutniuk. A városban sétálva vidám hangzavarra lehetnek figyelmesek. Korfu arról is ismert, hogy Európa egyik legrövidebb leszállópályájával rendelkezik.

A természet egyik csodálatos művét Sidariban találjuk, az ún. Canal d’Amour-ról – a „szerelemcsatornáról“ van szó. Az észak-keleti részen a Pantokrátor hegy uralkodik. Innen napos, felhőtlen időben Albánia, esetleg Olaszország határáig is elláthatunk. A keleti partszakaszon olyan ismert és nyüzsgő nyaralóhelyek találhatóak, mint Benitses vagy Moraitika, a déli rész meg homokos partjaival vonzza a turistákat (Agios Gergios, Kavos). Benitsestől nehány kilométerre található a híres Achillion – Sissi császárnő egykori üdülő kastélya. Korfu ismert szimbólumai közé tartozik Pontkonissi (Egér sziget), mely a monda szerint Odüsszeus hajója volt, de a tenger istene Poszeidon – sziklává változtatta.

Látványosságok:

PAXOS-ANTIPAXOS – Egyetlen nap alatt két új Jón-tengeri szigetet ismerhetnek meg. Tengeri barlangok, fürdés Antipaxos sziget öbleiben, melyek finomhomokos partjairól ismertek. A sziget lakossága még a száz főt sem éri el. A délutáni órákban Paxos szigetre hajóznak át, mely számtalan sűrű olajfa ligettel büszkélkedik. Fővárosában, Gaios-ban, rögtön két kikötő is található, a sétányon néhány pompás velencei házzal.

SZIGETTÚRA – Egész napos, autóbuszos kirándulás a sziget legismertebb helyeire. Az első megálló a híres Achillion kastély, melyet a 19. század végén Sissi császárnő építtetett. Varázslatos az egzotikus kert, melyben több szemrevaló szobor is található. A kastélyban több értékes festmény, valamint a császárnő személyes holmija is megtekinthető. Aztán irány észak, ahol egy ouzzó-főzde a megálló. Kóstolásra és vásárlásra is van lehetőség. Okvetlenül kóstolják meg a sziget specialitását, a Kumkuat likőrt is. A csodaszép Paleokastritsában egy kolostor látogatása, majd finom ebéd egy – a varázslatos környékre elképesztő kilátást kínáló - tavernában. A kirándulás a híres „szerelemcsatorna, Canal D’Amour“ látogatásával zárul.

KÉK LAGÚNA, GRILLEZÉS – Hajózás Korfu szigetéről, első megálló a szárazföldi Sivotában, egy hangulatos halászfaluban lesz. Aztán tovább hajóznak Agia Paraskevi szigetecskére, majd megtekinthetik a Murtos barlangot. A kirándulás végét a hajó fedélzetén pihenéssel, napozással, vagy egy kiadós úszással tölthetik a Kék Lagúnában. Nem hiányozhat a finom ebéd sem, melyet a hajó fedélzetén vagy a strandon fogyaszthatnak el.

AQUALAND – Ez a kirándulás nem csak a gyermekeknek szól, hanem minden felnőttnek is, akik rajongnak a vízi-parkokért. Európa legmodernebb és legnagyobb vízi parkjai közé tartozik - csúszdák, medencék, vízesések, és más vízi attrakció, valamint gyorséttermek, büfék, tenisz-, kézilabda-, röplabda pályák teszik teljessé a szórakozást.

GÖRÖG EST – Ha meg szeretné ismerni a görög népi folklórt, látni jellegzetes szigettáncokat, szeretne jól szórakozni és megkóstolni finom görög ételeket, hozzájuk görög bort kortyolgatni, ne hagyja ki ezt az estet!

ALBÁNIA – Az egész napos kirándulás lehetőséget ad megismerni egy másik országot. A reggeli órákban Korfuról hajóval utaznak Saranda kikötőjébe, ahol megtekinthetik a város római-katolikus bazilikáját és múzeumát. A finom ebéd után a város sétányán található boltokban igen kedvező árakon vásárolhatnak, vagy választhatják a fürdést a Jón-tenger kristálytiszta vizében.

KORFU FŐVÁROS – ezen a kiránduláson megismerik a fővárost és személyesen meggyőződhetnek varázsáról. Először megtekintik a sziget egyik szimbólumát – Pontikonissit (Egér sziget) és a Vlacherna kolostort. A fővárosba a rengeteg látnivalónak és a hangulatnak köszönhetően biztosan visszatérnek máskor is. Az Ó- és az Új-erőd, Királyi palota, (ma az Ázsia művészetek múzeuma). A központban továbbá Szent Spyridon – a sziget védőszentjének – temploma. A városnézés legméltóbb befejezése: pihenés a Liston sétány egyik kávézójában.

Katerina Apartmanház

Korfu - Sidari

100 méterre a tengertől és a központtól is
2-3 fős stúdiók, 6 fős apartmanok
ingyen WIFI
LÉGKONDI!

Tovább »

Ajánlatkérés »

Katerina Apartmanház

Léna Apartmanház

Korfu - Sidari

200 méterre a tengertől és 200 méterre a központtól 2-3 fős stúdió apartmanok Ingyen WIFI
LÉGKONDI!! ÚSZÓMEDENCE!!

Tovább »

Ajánlatkérés »

Léna Apartmanház

Louvros Apartmanház

Korfu - Sidari

1000 méterre a tengertől, 900 méterre a központtól 2-3 fős és 4 fős apartmanok
Ingyen WIFI,
LÉGKONDI, ÚSZÓMEDENCE

Tovább »

Ajánlatkérés »

Louvros Apartmanház

Paradise Apartmanház

100 méterre a tengertől és a központtól is
2-3 fős stúdiók és 4 ágyas apartmanok
LÉGKONDI!! ÚSZÓMEDENCE!!!

Tovább »

Ajánlatkérés »

Paradise Apartmanház

Plastiras Apartmanház

Korfu - Sidari

200 méterre a tengertől, 300 méterre a központtól 2 fős és 4 fős apartmanokban
Ingyenes WIFI!
LÉGKONDI!! ÚSZÓMEDENCE!!

Tovább »

Ajánlatkérés »

Plastiras Apartmanház

Nikos Pool Apartmanház

Korfu - Sidari

900 méterre a tengertől, 1000 méterre a központtól, ingyen WIFI
2-4 fős és 4-5 fős apartmanok
LÉGKONDI!! ÚSZÓMEDENCE!!

Tovább »

Ajánlatkérés »

Nikos Pool Apartmanház

« Üdülések Görögország

Nyomtatás