Neos Marmaras

Neos Marmaras

Neos Marmaras

Senki sem ismerheti meg Görögország igazi arcát, ha valamelyik görög szigetet választja nyaralása helyszínéül - állítják a Görögország-rajongók és a tapasztalt görög törzsutasok. Aki tehát hamisítatlan görög élményre vágyik, látogasson el a "háromlábú félsziget"-nek gúnyolt Halkidiki félszigetre. A Macedóniától délkeletre elhelyezkedő félsziget a mitológia szerint a görög istenek és a földanya Gea óriásfiainak küzdelme eredményeként jött létre.
Kasszandra, a nyugati oldalon elhelyezkedő nyúlvány az elevenen eltemetett óriásról kapta nevét, így tehát minden földrengést az ő mocorgásának tudnak be. A keleti oldalon elhelyezkedő nyúlvány is a küzdelemben részt vevő óriásról kapta a nevét. Athosz egy egész hegygyel támadta az isteneket, ám dobása célt tévesztett és így keletkezett az Athosz hegység nyúlványa. A középső "láb", Sithónia eredete sokkal békésebb. A nyúlvány a tengeristen, Poszeidón fiáról kapta a nevét. Annál is inkább a Halkidikit érdemes úti célként választani, mert míg más görög szárazföldi terület a kopárságtól sárgállik, addig ez a félsziget fenyőerdeitől és olívaültetvényeitől zöldellő oázisként csalogatja a vendégeket.

A kedvező földrajzi adottságnak köszönhetően a nyúlvány belső részein szőlőtermesztés folyik. Vendégeink szempontjából azonban az 500 km-es tengerparti szakasz bírhat nagyobb jelentőséggel.

Több tucat strand nyerte el a víz és a part tisztaságát jelző kék szalagot. Tapasztalataink alapján a Sithónia nyúlványt találtuk legalkalmasabbnak vendégeink számára. Két üdülőhely szerepel kínálatunkban, melyek egymással átellenben a félsziget két oldalán helyezkednek el egymástól közúton 50 km, légvonalban kb. 10 km távolságra.

Neos Marmaras, a nyúlvány nyugati oldalán helyezkedik el. A tagolt, homokos tengerpartjáról híres üdülőtelepülést Kis-Ázsiából érkező menekültek alapították, és mára a Halkidiki legnagyobb településévé nőtte ki magát.

Alig pár kilométerre Neos Marmarastól, helyezkedik el Porto Carras kikötője. A hatvanas években itt létesült Görögország legnagyobb szállodakomplexuma, mely 2003-ban az Európai Unió Csúcstalálkozójának színhelyéül is szolgált.

 NEOS MARMARAS

A Halkidiki félsziget Sithónia félszigetén, Thesszalonikitől 125 km-re, a dús növényzetű Itamosz-hegy lábánál található az egyedi szépségű Neos Marmaras. A város szinte uralkodik a Toroneoszi-öböl festőien égszínkék tengerén. A települést 1922-ben alapították. A tengerpartok minden évben elnyerik Európa kék zászlaját, mellyel a legtisztább tengert, tengerpartot tüntetik ki. Neos Marmaras 10 szállodája, 2000 kiadó szobája és a város mellett, Porto Carrasban lévő 2000 ágyas luxus-üdülőkomplexum jachtkikötővel kellemes itt tartózkodást biztosít a nyaralás idejére.

A településen számtalan szupermarket, bár, kávézó, étterem található. A strandok homokosak és kristálytiszták (medencetisztaságúak!). A telepített idegenvezetőnk a Politis házban érhető el. 

Athene Apartman

Neos Marmaras

450 méterre a strandtól, 800 méterre a központtól
2-3 fős studió és 5 fős kétlégterű apartman
LÉGKONDI!!, WIFI!!

Tovább »

Ajánlatkérés »

Athene Apartman

Mouses Apartman

Neos Marmaras

100 méterre a tengertől, 1100 méterre a nagy strandtól, a központban
2-3-4 fős stúdiók
LÉGKONDI!!, WIFI!!

Tovább »

Ajánlatkérés »

Mouses Apartman

Pella Apartman

Neos Marmaras

500 méterre a strandtól, 600 méterre a központtól
2-3-4 fős stúdiók
LÉGKONDI!! WIFI!!

Tovább »

Ajánlatkérés »

Pella Apartman

Politis Apartman

Neos Marmaras

500 méterre a strandtól, 600 méterre a központtól
2-3 fős stúdiók
LÉGKONDI!!, WIFI!!!

Tovább »

Ajánlatkérés »

Politis Apartman

« Üdülések Görögország

Nyomtatás