Parga

Rövid tájékoztató

Parga
Fehér házak, színes ablakspaletták, virágzó cserepek, vörös tetőcserepek. Szűk lépcsők a sikátorok közt, székek a házak előtt, futkározó napbarnított gyermekek, folyamatos kellemes hangzavar. Ringadozó hajók, pici szigetek a láthatáron, égszínkék tenger, halászok és csónakok.
Parga –  Görögország észak-nyugati részén fekszik, a Jón-tenger partján, Korfu, Paxos és Antipaxos szigetekkel szemben található. Ne várják a tömegturizmus vívmányait vagy híres szállodaláncok épületeit! Itt minden bájosan pici maradt. Minden közel van, bár lehet, hogy első látásra ez nem egészen úgy tűnik. Sikátorok labirintusa, tarka portékájukat kínáló üzletecskék, vörös tetős házak. Mindenre egy velencei-erőd romja felügyel. A levegőben pedig az olajfák és borókák illata száll. A tengerparti sétányon bandukolva elcsábulnak az ottani tavernákból és éttermekből áradó illatoktól.
Pargának több strandja van, homokos-kavicsosak és hihetetlenül fehérek. Az egyik a városi strand (Krioneri), egy kisebb strand a város végén (Piso Krioneri). A kikötőből 30-percenként vízi taxik közlekednek a másik két hatalmas és nagyon vonzó strandra – a Valtos és Lichnos beach-re.
Pargának, a görög városok többségéhez hasonlóan az antik időkbe vezetnek a gyökerei. Hosszú történelme alatt a velenceiek, törökök, franciák, oroszok és angolok uralkodtak itt. A Jón szigetek akkori uralkodói is, a velenceiek elfoglalták Pargát és itt uralkodtak egészen 1797-ig. Ezen idő alatt viszont a törökök is háromszor hatalmukba kerítették a várost. Akkor pusztította el teljesen egy Barbarossa nevű kalóz az eredeti várat. A velenceiek ereje már gyengült 1791-ben és Parga iránt Napóleon kezdett érdeklődni. A franciák trafalgari veresége következtében az angolok vették át az uralmat. Ugyanakkor Ali pasa is el akarta foglalni. Parga végül is kivárta felszabadítását, de a törökök itt maradtak egészen 1924-ig, amikor is Görögország és Törökország lakosainak kölcsönös cseréjére került sor. Parga mozgalmas történelmének ezen utolsó fejezetét minden évben augusztus 15-én ünneplik, Szűz Mária napján.
Parga egyike a legkedveltebb nyaralóhelyeknek, skandinávok és olaszok látogatják, de egyaránt kedvelt a görögök körében is. Gazdag történelem, szép természet, valódi ízek és illatok, fakultatív kirándulások, a Jón szigetek közelsége, fehérlő part, kedves és vendégszerető helyiek, közvetlen hangulat. Mindez Pargát kétségtelenül Görögország legszebb helyei közé sorolja.

Látványosságok

JÓN-SZIGETEK – Egész napos, nagyon kedvelt hajókirándulás. Lehetőségük lesz megismerni a Jón tenger legszebb szigeteit, mint Lefkada, Kefalónia, Ithaka, a híres Scorpios - Onassis szigete és megcsodálhatják a „Papanikolis” nevezetű barlangot Meganisi szigetén.
PAXOS, ANTIPAXOS, KÉK BARLANGOK – Az egész napjukat hajón töltik el. Első megálló Antipaxos sziget, majd következik a Kék Barlang. Fürdés, napozás a finomhomokos partokon. A délutáni órákban Paxos szigetre hajóznak át. Fővárosában, Gaios-ban, rögtön két kikötő is található, a sétányon néhány pompás velencei házzal.
KORFU – Kirándulás az egyik legszebb és legnyüzsgőbb görög szigetre. Óváros, a régi és az új erőd, a Régészeti Múzeum megtekintése. Elmaradha-tatlan a séta a Velencét idéző sikátorok közt és kár lenne kihagyni egy finom csésze kávét a híres Liston sétány egyik teraszán.
MITOLÓGIA ÉS A FOLYÓ – Ez a kirándulás lehetőséget ad a görög mitológia felfedezésére: Necromanteion jósda, Nikopolis fürdőhely, Zalongo és Gliki faluk és a mesebeli mitológiában emlegetett Acheron folyó
.

Fakultatív kirándulások

15 fő alatt csak angol nyelvű idegenvezetést tudunk biztosítani!
 
JÓN-TENGERI hajós szigettúra
ALBÁNIA  egésznapos buszos kirándulás
PAXOS-ANIPAXOS- egésznapos, hajóskirándulás

Alexia Apartman

Parga

400 méterre a strandtól, 700 méterre a központtól
2-3 fős stúdiók
LÉGKONDI!! WIFI!!

Tovább »

Ajánlatkérés »

Alexia Apartman

Alexis Apartman

Parga

400 méterre a strandtól, 700 méterre a központtól
2-3 fős stúdiók
LÉGKONDI!!, WIFI!!

Tovább »

Ajánlatkérés »

Alexis Apartman

Babos Apartman

Parga

400 méterre a strandtól, 200 méterre a központtól
2-3 fős stúdiók, 5 fős kétlégterű apartmanok
LÉGKONDI!! WIFI!

Tovább »

Ajánlatkérés »

Babos Apartman

Elsa Apartman

Parga

600 méterre a strandtól, 300 méterre a központtól
2-3 fős stúdiók, 4 fős kétlégterű apartmanok
LÉGKONDI!! WIFI!!

Tovább »

Ajánlatkérés »

Elsa Apartman

Panthea Apartman

Parga

700 méterre a strandtól, 500 méterre a központtól,
2-3 fős stúdiók
LÉGKODI!!, WIFI!!

Tovább »

Ajánlatkérés »

Panthea Apartman

Zorbas Apartman

Parga

400 méterre a strandtól, 600 méterre a központtól
2 fős stúdiók, 4 fős galériás stúdiók,
4-5 fős kétlégterű apartmanok
LÉGKONDI!! WIFI!!

Tovább »

Ajánlatkérés »

Zorbas Apartman

« Üdülések Görögország

Nyomtatás