Thassos

Thassos

Az Égei-tenger északi részén lévő Thassos-szigetet egy zöld smaragdhoz is hasonlíthatnánk. Dús növényzetét leanderek, narancs-, citrom- és fügefák, olajfák, szőlőlugasok alkotják, a levegőben oregánó, borsmenta és bazsalikom illata száll.

Bármilyen közlekedési eszközzel nekivághatnak a kedves utazók Thassos felfedezésének, 100 km hosszú út vezet a sziget körül. Talán a legvonzóbbak a keleti részen található, szinte fehér homokos strandok. Itt van a sziget leghosszabb strandja is, a Chrisi Ammoudia, amely Skala Panagia faluban kezdődik és Skala Potamiasban végződik, kb. 4 km után.

Thassos fővárosa Limenas melynek környékén több, ókorból származó régészeti leletet tártak fel. A főváros sétánya tele van éttermekkel, tavernákkal, bárokkal, ajándékboltokkal. Limenas kikötőjéből naponta több komphajó közlekedik a szárazföldre Kavalába vagy Keramotiba (kb. 45 perc). A turisták körében egyformán kedvelt a város természetes, nem szervezett strandja és a rendezett is, ahol a helyi „események“ közelében lehetnek.

Thassos egyet jelent a különböző típusú strandokkal, hagyományos hegyi falvakkal, történelemmel, de modern üzletekkel és nyüzsgő éjszakai élettel is.

« Üdülések Görögország

Nyomtatás